DigiGids
18 oktober 2024
Fotocredit: Netflix

DigiGids: Woman of the Hour en Welcome in Washington

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje, met soms ook nog een mooie podcast. Dit is de oogst van week 41:


Van vriendschap naar romance

Het begint een van de filmthema’s van 2024 te worden: vrouwen die een relatie krijgen met een veel jongere man. Na Anne Hathaway in The Idea of You en Nicole Kidman in A Family Affair is het nu de beurt aan Laura Dern. In het romantische drama Lonely Planet speelt Dern de teruggetrokken auteur Katherine, die naar Marokko reist in de hoop op nieuwe inspiratie. Daar ontmoet ze Owen (Liam Hemsworth), met wie ze een bijzondere band opbouwt. Hun vriendschap bloeit uit tot een gepassioneerde romance. De film is geschreven en geregisseerd door Susannah Grant, die vooral bekend is als de schrijver van Erin Brockovich. Vanaf 11 oktober op Netflix.

Welkom in Washington

Met de presidentsverkiezingen op komst zijn er weer veel ogen gericht op de Verenigde Staten. In het tweede seizoen van de podcast Welcome in Washington geeft Amerikajournalist Laila Frank opnieuw een interessante blik op de Amerikanen. Dit keer neemt ze de afscheidsbrief van de George Washington als uitgangspunt. De eerste president van het land zag de enorme potentie van het land, maar gaf ook waarschuwingen. Zo zag hij veel gevaar in extreme politieke polarisatie. Frank reist door verschillende staten en koppelt de brief aan de verhalen van hedendaagse Amerikanen.


Een meer dan ongemakkelijke date

Actrice Anna Kendrick, bekend van onder andere de Pitch Perfect-filmreeks, speelt niet alleen de hoofdrol in Woman of the Hour, de misdaadthriller betekent ook haar regiedebuut. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge actrice Sheryl Bradshaw, die in de jaren 70 een date heeft met Rodney Alcala. Ze heeft hem ontmoet bij het populaire tv-programma The Dating Game. Zo’n afspraakje is vaak al ongemakkelijk, maar tijdens hun gesprek merkt Sheryl al snel dat er iets vreemds aan Rodney is. Dat heeft ze goed aangevoeld: ze zit tegenover een beruchte seriemoordenaar. Vanaf 18 oktober op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 41. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.

Back to top