DigiGids
18 oktober 2024
Fotocredit: Universal Pictures

DigiGids: Notting Hill en Onkruid in het paradijs

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje, met soms ook nog een mooie podcast. Dit is de oogst van week 40:


Hoe is het als zus van Dolly Parton?

Deze week begint een serie van Frank Evenblij en Ilse DeLange over Dolly Parton. Ze zoeken in Dolly for president uit hoe het komt dat de zangeres zo geliefd is. Maar hoe is het om in de schaduw te staan van zo’n icoon? Voor de documentaireserie Broers en zussen maakte regisseur Britta Hosman een aflevering over Dolly’s zus Stella, die ook zangeres is. Hoewel ze meer dan dertig platen maakte en op Broadway speelde, bleef de grote doorbraak uit. De aflevering toont Stella als een sterke en grappige vrouw, die zich staande houdt ondanks het grote contrast met de carrière van haar zus. Klik hier om de aflevering terug te kijken.

Onkruid in het paradijs

Bij een volkstuin hoort een vredig beeld, maar in de nieuwe Omroep Max-podcast Onkruid in het paradijs blijkt dat dit niet altijd het geval is. Silvia Bromet legt het tumult bij Tuinpark Buitenzorg in Amsterdam vast. Het begint met een idyllisch beeld van stadsbewoners die genieten van hun stukje groen, maar als snel komen de spanningen en tegenstellingen binnen de gemeenschap naar voren. De onrust binnen het tuinpark staat in de podcast steeds meer symbool voor de ontwikkelingen binnen de Nederlandse samenleving. Bromet documenteert met nuance hoe verharding en polarisatie zelfs de meest vreedzame plekken kunnen binnendringen. Te beluisteren via de bekende podcastplatforms.


De allerbekendste romkom

Het is al 25 jaar geleden dat de romantische komedie Notting Hill in de bioscopen verscheen. De film wist al snel miljoenen harten te veroveren. Ook na een kwart eeuw is het nog heerlijk wegzwijmelen bij de onweerstaanbare chemie tussen hoofdrolspelers Hugh Grant en Julia Roberts. De bescheiden, Londense boekhandelaar William Thacker ontmoet de wereldberoemde, Amerikaanse filmster Anna Scott en er bloeit onverwachts iets tussen hen op. Maar kan de prille liefde standhouden ondanks hun totaal verschillende levens? Door iconische scènes, een fijne soundtrack en sterke Britse humor is de film uitgegroeid tot een romkomklassieker. Nu te zien op Netflix.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 40. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.

Back to top