Informatief
18 oktober 2024
Fotocredit: MAX/Samie Reijnaerts

Frank Evenblij en Ilse DeLange in het spoor van Dolly Parton: ‘Niemand is zo’n weldoener als zij’

Ilse, hoe leerden Frank en jij elkaar kennen?

“Frank portretteerde mij voor zijn programma Evenblij maakt vrienden en we hadden meteen een klik. Ik vind het te gek dat we samen dit programma mochten maken. Drie weken lang reden we door Amerika, vaak zaten we samen in de auto zonder camera erbij. In die periode is Frank een soort broer voor me geworden. We hebben intense gesprekken gevoerd, gehuild en ontzetten veel lol gehad. Bijvoorbeeld toen hij mij ging pluggen bij een Amerikaans radiostation.”


Waar gaat ‘Dolly for president’ over?

Frank: “Ilse en ik onderzochten wie Dolly Parton eigenlijk is en wat ze betekent. Zowel muzikaal, als cultureel en maatschappelijk. Het is een heel oprechte en vooral persoonlijke zoektocht. Ilse is ontzettend fan van Dolly en er zijn veel parallellen tussen hun levens. Net als Dolly vertrok Ilse op jonge leeftijd naar Nashville om zich te wijden aan de countrymuziek.”


Hebben jullie ook samen opgetreden?

Ilse: “Ja, dat hoorde er wel bij. We waren bij twee mannen die de meest waanzinnige Dollyspullen hadden verzameld. Pruiken, kleding… ze hadden zelfs een bed van Dolly. Ik mocht voor ons optreden een pruik en een outfit lenen. Op sommige plekken zat die wat strak en op bepaalde andere punten juist weer te ruim (lacht). Het was gewoon niet te bevatten: ik in de kleding van Dolly, met een van haar pruiken op, het voelde zo bijzonder. Toen ze me zagen, kregen die mannen bijna een hartverzakking. Gelukkig leeft Dolly nog, maar voor hen was ik toch een soort van reïncarnatie.”
Frank: “Samen zongen we ‘Islands in the stream’, de droom was compleet.”

Het hele interview leest u in KRO Magazine 40. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Deborah Ligtenberg

Back to top