DigiGids
18 oktober 2024
Fotocredit: Netflix

DigiGids: Eternal Sunshine of the Spotless Mind en We zien ons

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje, met soms ook nog een mooie podcast. Dit is de oogst van week 39:

In Lindenheuvel doen ze het samen

In de Week tegen Eenzaamheid verdient de documentaireserie We zien ons van Human uit 2019 extra aandacht. In de wijk Lindenheuvel in Geleen draaide het sociale leven ooit rondom de mijnen en de kerk. De mijnen zijn inmiddels gesloten en ook de kerk en het traditionele verenigingsleven dreigen te verdwijnen. In Lindenheuvel ervaren tweemaal zoveel inwoners sterke gevoelens van eenzaamheid als het landelijk gemiddelde, maar opvallend genoeg scoort de wijk ook hoog op sociale cohesie. Hoe kan dat? Regisseur Deborah van Dam volgde een jaar lang verschillende bewoners die eenzaamheid terug proberen te dringen. Klik hier om deze bijzondere serie te bekijken.

Tijdloze klassieker op Netflix

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, de geliefde cultfilm van regisseur Michel Gondry, viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum. Het drama vertelt het verhaal van de relatiebreuk tussen Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) en is een unieke mix van romantiek en sciencefiction. Joel komt er achter dat Clementine haar herinneringen aan hem heeft laten wissen en besluit dezelfde behandeling te ondergaan. Terwijl Joel hun tijd samen herbeleeft, begint hij te twijfelen of hij wel echt afscheid wil nemen. Eternal Sunshine is een diepgaande en tijdloze verkenning van liefde, verlies en de menselijke psyche. Vanaf 1 oktober op Netflix.

De weg van de dodo

De nieuwe zesdelige NTR-podcast De weg van de dodo is een leuke, maar ook confronterende serie om te luisteren rond Dierendag. Podcastmaker Jennifer Pettersson volgt drie natuurbeschermers in hun strijd om diersoorten en ecosystemen te redden van de ondergang. Irma probeert al dertig jaar een zeldzame vlindersoort te beschermen, Gijs wil de Noordzee herstellen en Martijn bedenkt een plan om palingen veilig te laten migreren. De reeks schetst in zes afleveringen een tragikomisch beeld van hun bijna onmogelijke strijd. Daarnaast vertelt bioloog Janneke Sindram elke aflevering een bijzonder verhaal over een uitgestorven diersoort. Te beluisteren op nporadio1.nl/podcasts/de-weg-van-de-dodo of via de bekende podcastplatforms.

Dit en meer leest u in KRO Magazine 39. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar digigids@kromagazine.nl.

Back to top